24.4.2015.године, у друштву многобројних сарадника, донатора и пријатеља школе, пензионера и родитеља, ученици и колектив Основне школе ”Сава Јовановић Сирогојно“ прославили су 49 година од њеног оснивања.
Овај рођендан за домаћине био је по много чему посебан.
Изразивши посебно задовољство опремљеношћу школе, која је од почетка школске 2014/2015.године уз подршку Фондације „Драгица Николић“ постала богатија за „Слану пећину“и „Исцелитељски врт“, и где је започета адаптација просторија за изградњу рехабилитационог блока за сензомоторно интегративни третман, директор школе Салим Горанац најпре је поздравио присутне у препуној сали поткровља.
Уследило је премијерно извођење химне Основне школе”Сава Јовановић Сирогојно“, за коју је текст написала Радмила Лотина, аранжман урадио Зоран Богдановић-Ричи, а музику компоновала наставница музичке културе Јелена Великић.
У част обележавања стогодишњице рођења Бранка Ћопића, у склопу приредбе коју су припремили ученици, изведена су два драмска приказа издвојена из дела чувеног писца за децу.
Најмлађи ученици забавили су публику показавши део онога што су научили кроз пројекат „Растимо уз плес, у коме је школа активан учесник.
Ученици млађих разреда кроз песму и игру приближили су начин на који са задовољством уче енглески језик.
Део програма који су припремили ученици завршен је ритмичко- плесним тачкама чијом су изведбом старији ученици школе показали своје вештине.
Уследила је традиционална подела захвалница којом се сваке године на овај дан донаторима, сарадницима и пријатељима школе уручују захвалнице за успешну сарадњу у текућој школској години.
Посебна, Златна захвалница, за неговање пријатељства и несебично донаторство, уручена је представници Фондације „Драгица Николић“, Иви Жикић. Овом приликом прослеђен је рођендански поклон који су с љубављу за Прву даму Србије Драгицу Николић израдиле ученице старијих разреда.
Захвалнице за успешну сарадњу у школској 2014/15.години уручене су:
Европској организацији за безбедност и сарадњу OSCE, Центру за истраживања и пројектовање ЦИП, Црвеном крсту Београда, „Дунав осигурању“, Компанији А. Д. „Имлек“, Расаднику „Марковић“ и Националној асоцијацији за старе и уметничке занате и домаћу радиност „Наше руке“.
Запосленима који обележаваји јубилеј уручене су плакете:
Ксенији Петровић ( 20 година рада), Снежани Костић (10 година рада), Биљани Секулић(10 година рада) и Татјани Илић (10 година рада).
Наставивши традицију по којој награђује чланове колектива за посебан допринос у текућој школској години, директор школе уручио је књиге следећим члановима колектива:
Јелени Великић, Љиљани Ђорђевић, Татјани Илић, Милијани Ивовић, Ани Николић и Светлани Јурошевић.
У веома пријатној атмосфери са самог врха зграде у Призренској 37 послата је порука:
УЧИНИ ДАНАС НЕКОГ СРЕЋНИМ…
Од срца захваљујемо свима који су својим присуством увеличали овај посебан дан !!!