eTwinning је део Европске платформе за школско образовање (European School Education Platform) која повезује запослене у школским и предшколским установама широм Европе са циљем да им омогући да заједнички осмишљавају и спроводе пројекте, размењују идеје и примере добре праксе, повезују ученике и обогаћују наставу. еТwinning портал промовише сарадњу школа у Европи и шире путем употребе информационо-комуникационих технологија, пружајући при томе помоћ, подршку и готове алате. Коришћење је бесплатно и безбедно.

Актуелно у школској 2023/2024. години

Ученици наше школе учествовали су у међународном пројекту „Autumn’s colours“ у оквиру eTwinning платформе. Имали су задатак да на креативан начин представе јесен.

Активности су трајале од септембра до децембра 2023. године и обухватале су ученике узраста између 7-11 година. У размени радова и идеја учествовали су ученици са својим наставницима из Румуније, Турске, Пољске, Грчке, Шпаније, Италије, Литваније, Грузије, Северне Македоније и Србије.

Циљ пројекта је био да се побољшају комуникативне вештине и размене креативне идеје преко говора, уметности, боја, цртања, поезије, прича, затим развијање социјално-емоционалних вештина, успостављање сарадње и комуникације са ученицима које не познају, који говоре другим језиком и имају другачије обичаје.

Наша школа је са ученицима трећег разреда и наставницама Бојаном Стојановић и Јованом Стаменовић учествовала у овом дивном пројекту у коме смо се сви лепо забавили и дали све од себе да јесен прикажемо што креативније.  
Пројекат у школској 2022/2023. години

eTwining пројекat “Music as a motivational tool“

Наша школа је један од учесника у eTwining пројекту “Music as a motivational tool“, уз школе из још 12 држава. Пројекат је трајао 3 месеца.

Искористили смо активности које примењујемо на музичким радионицама, да бисмо показали колико музика и покрет мотивишу наше ученике да лакше и боље уче.
Видео представља само део активности које смо приказали.
Осмеси ученика говоре више од речи.
 
Реализатор пројекта је Мирјана Калуђеровић, уз креативну подршку Снежане Радосављевић. 
Овим путем се захваљујемо на доприносу свим наставницима чији су ученици учествовали.
 
 
Објаве на тему eTwinning

eTwinning

eTwinning је део Европске платформе за школско образовање (European School Education Platform) која...

Опширније...