3. 10. 2013. у Дечјем културном центру одржан је део програма манифестације Радост Европе. Имали смо велику част да са ритмичком тачком „Gummy bear“, другопласираном на овогодишњој смотри“Вољеном граду“, први наступимо и отворимо ову лепу свечаност.
[grandbanner xml=radost-evrope-2013]
1.10.2013. сусрет са песницима Књижевног клуба Иво Андрић из Земуна
[grandbanner xml=pesnici-dn-2013]
9. 10.2013, по традицији „у сред“ Дечје недеље, у дворишту школе, почевши са  заједничким  загрејавањем, а потом уз екипне такмичарске игре, праћен мало тмурнијим небом али ведрим расположењем, одржан је Спортски дан.
[grandbanner xml=sportski-dan-dn-2013]
9.10.2013. присуствовали смо свечаном пријему код председника Градске општине Земун господина Дејана Матића ,у организацији „Пријатеља деце Земуна“.
Ученица Јана Бабић је учествовала у програму извевши рецитацију :“Смех „.
Том приликом су ученици наше школе Сафет Али и Ћани Зумбер добили дипломе и пригодне поклоне за ликовни рад на тему : „Конвенција о дечјим правима-остваривање дечјих права-која права деца препознају“. Њихов рад је био изложен у фоајеу Градске општине Земун.
[grandbanner xml=opstina-zemun-dn-2013]
10.10.2013. у ликовној радионици су учествовали ученици VI3 и VII2.
Прва и најједноставнија дечја игра је: ”Школица”. У свим деловима света, деца се играју скакућући на једној или на обе ноге, без обзира на пол, расу, верску припадност и године. Чак и ако не знају бројеве, цртају симболе-симболе детињства; другове, цвет, сунце, дугу, лептира, омиљену играчку итд. Важно је учествовати, што спретније одскакутати до краја и вратити се или не. Свеједно, игру су започели ученици наше школе цртајући је, а онда ….. по својој вољи.
[grandbanner xml=likovna-radionica-dn-2013]
11.10.2013. присуствовали смо манифестацији „Фестивал дечјег стваралаштва на Калемегдану“ где су презентовани дечје ствараластво и креативне радионице. Манифестација је одржана у организацији „Пријатеље деце Србије“ и „Пријатеља деце Београда“.
Ученице наше школе су учествовале у програму извевши ритмичку тачку:“Do you love me“.
[grandbanner xml=decji-festival-dn-2013]
11.10.2013. одржана је приредба поводом пријема првака у Дечји савез.
Поред чланова сценске секције, а на велику радост свих присутних, у програму су учествовали једни од најдражих пријатеља школе, малишани предшколске групе вртића „Браћа Абафи“ из Земуна. Играли су и певали сви који су се том приликом нашли у веселом амбијенту свечане сале.
Представљени су ученици првог разреда, као и ученици припремно-предшколске групе, којима су том приликом додељени пакетићи Дечјег савеза и пакетићи које је најмлађима припремио Град Београд.
[grandbanner xml=prijem-prvaka-dn-2013]