У суботу, 4. априла, испред Храма Светог Саве на Врачару, одржана је изложба ускршњих јаја, која се традиционално организује на православни празник Врбицу.
Своје ускршње радове изложило је 16 београдских школа које се баве образовањем и васпитањем деце са посебним потребама, а међу њима и наша школа. Ову манифестацију подржава Секретаријат за образовање и дечју заштиту.
ОШ „Сава Јовановић Сирогојно“ имала је запажено место на изложби.
На живописном штанду били су изложени различити радови ученика почев од ускршњих јаја осликаних различитим техникама, преко радова од керамике, до магнета и тканина украшених везом.
Неколико ученика школе присуствовали су изложби и том приликом представили су своје радове на најлепши начин.
Задовољство сопственим рукоптворинама, ученици и запослени школе поделили су са мноштвом заинтересованих пролазника и посетилаца изложбе. Најтраженија су била осликана дрвена јаја, али и осликана јаја од стиропора (декупаж техника).
Овакве изложбе су најбољи начин да се покажу могућности деце са посебним потребама, као и допринос који они својим радом могу да дају друштву.
Са друге стране, неопходно је радити на процесу правилног прихватања деце са посебним потребама од стране шире друштвене заједнице.