У среду, 24. XII 2014. године школу су посетили представници удружења „Наше руке“, који се свесрдно залажу за очување народне традиције и старих уметничких заната. Том приликом реализована је радионица старих заната са нашим ученицима и њиховим наставницима.
Дејан Милосављевић, председник Националне асоцијације „Стари уметнички занати“, упознао је ученике са опанчарским занатом и показао им како се израђује опанак. Ученици су се опробали у „опанчарству“ уз стручно Дејаново вођење.
Соња Росић демонстрирала је присутнима начин ткања на разбоју и мотивисала значајан број деце да сами покушају да ткају.
Стана Јарчевић приказала је технику пустовања вуне, која је, морамо признати, изазвала највеће интересовање и деце и запослених.
Упознали смо се са могућностима израде украсних и употребних предмета од вунице поменутом техником. Овом приликом ученици су направили украсе за новогодишњу јелку.
На свим „пунктовима“ владала је пријатна, али и радна атмосфера. Ученици су показали велико интересовање и посвећеност ономе што су радили, а задовољство и срећа били су видљиви на сваком лицу.
Захваљујемо представницима удружења „Наше руке“ на посети и указаној шанси да се опробамо у различитим техникама ручног рада.