У школи ОШ „Сава Јовановић Сирогојно“ од 29. 9. 2014. До 3. 10. 2014.год. организована је „Недеља ликовног стваралаштва“.
Од понедељка до петка ученици су цртали ликовном техником и темом по слободном избору и изражавали своја осећања и умеће у покретима, слагању боја итд. Ученици са наставницима радили су у три групе:
1) ученици од I до IV разреда на часовима ликовне културе са одељенским старешинама
2) ученици од V до VIII разреда на часовима ликовне културе у ликовном кабинету и
3) ученици развојних (подручних) одељења на часовима ликовне културе
У петак 3. 10. 2014. године од 13 до 16 сати одржана је ликовна радионица ученика, наставника из школе и академских сликара, који су израдили заједничке слике-мозаике од дечијих радова.
У суботу и недељу (4. 10. до 5. 10.  2014.г.) организована је сликарска колонија „СЛИКАМ СРЦЕМ“  у којој су учествовали сликари Горан Мијајловић, Јелена Терзић-Станковић, Предраг Ђукић, Тања Минић-Качаревић, Вук Мушкиња, Иван Коцић, Игор Цветковић и сликали аквареле, портрете, графике… које ће остати у легату школе. Цртежи и слике које су израђене можемо назвати трилогијом ликовног стваралаштва настале од дечијих радова, заједничких радова деце и сликара и сликарских радова. На крају домаћин (директор) манифестације  је показао кулинарске вештине и припремио свечани ручак са којим су учесници били одушевљени.
Надамо се да ће ова манифестација прерасти у традиционалу и одржавати се сваке године са већим бројем уметника. ВИДИМО СЕ И СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ НА ДАНИМА КОЛОНИЈЕ „СЛИКАМ СРЦЕМ“!!!