Дана 7. 10. 2013. године, у предшколској установи „Др. Сима Милошевић“ у Земуну (објекат „Милица“ на Алтини) одржан је традиционални октобарски сусрет поводом реализације пројекта Дечје плесне асоцијације, под називом „Растимо уз плес 2014.“.
Овај пројекат окупља велики број предшколских установа из Србије, Босне и Херцеговине и Црне горе, а од ове школске године, као прва основна школа која ће бити укључена у активности пројекта је ОШ „Сава Јовановић Сирогојно“.
Нашу школу на наведеном скупу представљали су: Салим Горанац, директор школе и Јелена Милекић, наставник у разредној настави.
Активности пројекта односе се на обуку и укључивање васпитача/наставника, деце и њихових родитеља у програм плесних активности у циљу афирмације идеје о синхронизованом плесу, на завршној манифестацији у јуну месецу, која ће се истовремено одржати на градским трговима широм Србије и бивших република.
Ширењем позитивне енергије, радости и осећаја припадности и прихваћености, кроз заједничке плесне активности и јавне наступе деце без и деце са сметњама у развоју, овај пројекат на најлепши могући начин афирмише инклузију.
Обука за извођење плесних активности пројекта „Растимо уз плес“ доприноси обезбеђивању повећаних компетенција васпитача и наставника, размени стручних искустава и продубљивању тимског рада.
[grandbanner xml=rastimo-uz-ples]