23.12.2013. одржана је манифестација поводом имплементације пројекта “Буди активан и реци не говору мржње на Интернету“.
Пројекат спроводи Црвени крст Земун уз подршку општине Земун и Министарства омладине и спорта.
Компанија САП донирала је компјутерску опрему и омогућила ученицима  школе да, учествујући у прилагођеним радионицама, постану информaтички писмени, али и да се упознају са свим замкама виртуeлне комуникације.
Ученици су припремили презентацију и присутнима приказали усвојена знања и вештине и послали поруке љубави и толеранције.
Директор школе Салим Горанац захвалио се Министарству омладине и спорта на подршци и поклону, информативној брошури Европском појмовнику за младе са посебним потребама.
Александра Кнежевић, национални координатор кампање за борбу против говора мржње изразила је задовољство што се пројекат шири и усваја у свим сегментима друштва и то је потврда будности јавности и осетљивости на насиље.
Црвени крст Земуна, као носилац пројекта, показао је спремност да саучествује у свим активностима које се на плану едукације младих спроводе на територији Земуна и да умрежавањем са другим организацијама и удружењима покаже мобилност, истакао је Милош Савић, секретар организације.
Компанија САП у свом пословању опредељена је да на своју успешност на тржишту пренесе и сврсисходно деловање у унапређењу друштва, нарочито када је у питању образовање и примена рачунарске технологије.
“Општина Земун је опредљена да на сваки начин учествује у акцијама и пројектима који поред локалног имају и глобални ефекат у борби против сваког насиља, нетолеранције и дискриминације. Значај овог пројекта је и у чињеници што је окупио институције система и друштвено одговорне компаније, као модел одговорног функционисања друштва. Насиље на Интернету за многе је невидљиво и зато је едукација и препознавање говора мржње важно за све нас и сви смо позвани да реагујемо. Деца са посебним потребама су посебно рањива, потребна им је додатна пажња  и можемо сви бити поносни што смо део овако важног пројекта“ истакао је Бојан Бајагић, члан Већа општине Земун.
[slideshow post_id=““]