У периоду од 11. до 14. јуна 2015. године, у Сутомору је, у организацији Дечије плесне асоцијације из Београда одржана међународна конференција „Растимо уз плес-изазови и перспективе“.
Конференцији је присуствовало око 120 учесника из многих градова Србије (укључујући и представнике градова АП Косово и Метохија), затим Црне Горе, Босне и Херцеговине и Републике Српске.
Као представници школе, конференцији су присуствовали Салим Горанац, директор и дефектолози: Јелена Милекић и Вања Биберџић.
Наша школа представила се радом „Значај креативног плеса у раду са децом са сметњама у развоју-пример из праксе“, аутора Јелене Милекић, дипл. дефектолога, као и видео приказом активности које су реализоване током шк. 2014/15. год. у оквиру програма „Растимо уз плес“ .
Утисци и коментари о раду школе и приказаном предавању били су веома позитивни, као и опште импресије свих присутних. Остварили смо значајне контакте са већином представника на конференцији, за које смо уверени да ће резултирати даљом сарадњом кроз потенцијалне заједничке пројекте, посете итд.
[gview file=“http://www.skolasirogojno.edu.rs/wp-content/uploads/2015/06/ZNACAJ-KREATIVNOG-PLESA-U-RADU-SA-DECOM-SA-SMETNJAMA-U-RAZVOJU-PRIMER-IZ-PRAKSE.ppt“]