У среду, 18. III 2015. године, у присуству пријатеља и донатора школе – Фондације „Драгица Николић“, свечано је отворена „Слана пећина“ .
Привилегију да први осете благодети слане пећине имали су Прва дама Србије, госпођа Драгица Николић и директор школе, господин Салим Горанац.
Опремање слане пећине донација је Фондације „Драгица Николић“, а користиће у третману ученика наше школе, првенствено у јачању имуног система. Специфични третман солима у сланој пећини – халотерапија са ефектима спелеотерапије, посебно је погодан за опримализацију проблема респираторног тракта.
Директор је све присутне упознао са опремом и начином руковања опремом, али и са могућностима и бенифитима боравка у сланој пећини. Такође је захвалио госпођи Драгици Николић „што је препознала прави значај инклузије“ и што свесрдно ради на обезбеђивању квалитетних и савремених услова за боравак деце са посебним потребама. Такође је нагласио да школа са пријатељима-донаторима ради на опремању собе специјализоване за сензо моторни интергативни третман.
Госпођа Драгица Николић обратила се присутнима са речима да ће „Фондација и наредних година улагати,  како би деца која похађају школу имала све потребне услове за несметано учење“. У разговору је истакнуто да су већ започете активности опремања дворишта  – Исцелитељског врта.
Фондација „Драгица Николић“ и у претходном периоду помагала је школи и ученицима различитим донацијама, од којих помињемо само неке: опремање школе дидактичким и радним материјалом и школским прибором,као и обезбеђивање пакетића за све ученике, на чему смо врло захвални.
 


Видео можете погледати ОВДЕ
 
 
haloterapija