У акцији под геслом „Покренимо мотор љубави“, поводом обележавања десетогодишњице пословања компаније, „ЛУКОИЛ Србија“, 19. септембра уручена је донација Основној школи „Сава Јовановић Сирогојно“ у Земуну.
Компанија „ЛУКОИЛ Србија“ је набавила интерактивну сензорну собу за децу са посебним потребама која похађају ову школу, у жељи да помогне њиховом успешнијем развоју. Сензорна соба је једно од кључних помагала, јер омогућава изолацију и атмосферу у којој се симулација ефеката дозира и успоставља другачији контакт блискости и поверења са дететом.
Сензорна соба је интерактивна соба и представља савремено електронско средство високе технологије са веома осетљивим инструментима и уређајима. Сензорна соба је опремљена различитим апаратима, тако да за свако чуло може да произведе посебну стимулацију. Визуелне, тактилне, аудитивне реакције употпуњују и олфактивне – специјални апарат испушта ароматичне мирисе који се комбинују по потреби са осталим сензацијама. Технологија помаже да се сензације дозирају по квантитету и интензитету. Све реакције се прате камером, а видео записи се анализирају и архивирају. Унутрашњост сензорне собе чини различита сензорно-оптичка опрема (светлосни сензори), пројектор, музички стуб како би се обезбедио стерео ефекат, као и остале компоненте.
Сензорну собу је инсталирала у веома кратком року фирма за мултимедијалне и интерактивне технологије AGE д.о.о. из Београда.
У оквиру програма, учествововала је и певачица Леонтина са хором „Чаролија“, а прикључили су им се и ученици школе.