Од  1.10. дo 5.10.2012. године обележавали смо Дечју недељу.
Нанизало се пет дана исуњених занимљивим садржајима, украшених осмесима, веселом грајом , узбуђењем.
Недељу дана смо започели као домаћини песницима за децу. Уживали смо у духовитим рецитацијама, дружили се, додали и ми по неки стих.
Гледали смо манифестацију „Радост Европе“, бодрили наше другове који су имали наступ као награду за прошлогодишњу победу на Смотри стваралаштва „Вољеном граду“.
Били смо гости представницима Министарства рада и социјалне политике, дружили се том приликом у Палати „Србија“ са многим знаменитим личностима и друговима из целе земље.
Присуствовали смо свечаном пријему код председника Градске Општине Земун, господина Бранислава Пространа, у организацији „Пријатеља деце Земуна“.
Одржан је Спортски дан, у оквиру чега су се смењивала такмичења у стоном тенису, кошарци, игре на полигону, различите штафетне игре…
У оквиру ликовне радионице „Јавни час цртања“, ученици су на маштовит начин извели композицију „повезивање различитости у метафоричном осликавању пужа“. Сваки облик понаособ пренео је ликовни сензибилитет великим осмехом упућеним из школског дворишта…
Присуствовали смо фестивалу дечјег стваралаштва на Калемегдану.
Све је последњег дана Дечје недеље крунисано необичном приредбом припремљеном поводом пријема првака у Дечји савез. Поред ученика школе, у програму је учествовало двадесеторо предшколаца вртића „Браћа Абафи“ из Земуна, који су својим присуством , енергијом, песмама и играма освојили срца свих присутних.
[slideshow]