Сусретом са песником за децу Кокошар Мирославом, у понедељак, 30.9.2019. године, најавили смо обележавање Дечје недеље. Пажљиво смо слушали стихове разноврсних песама, од којих су неке у читанкама и антологијама, сазнали зашто је песник одлучио да престане да пише за одрасле већ само за децу. Сала је била пуна веселе деце и насмејаних наставника, који су аплаузима показивали да уживају у овом дружењу. Наш драги гост поклонио је неколико својих књига за школску библиотеку, а међу њима је и збирка песама „Рода од заната „, која је на III дринским књижевним сусретима у Зворнику проглашена за најбољу књигу за децу 2019. године.

У уторак, 8.10.2019, у организацији Пријатеља деце Београда и Пријатеља деце Земуна, одржана је радионица чији је назив био мото Дечје недеље „Да право свако- дете ужива лако“. Радионицу су обележиле ликовне, драмске и музичке активности током којих су ученици Основне школе „Соња Маринковић“и наши ученици имали прилику да се упознају и друже на најлепши и најкреативнији  начин.

У среду, 9.10.2019. године, по традицији, у организацији спортско- саобраћајне секције, у дворишту школе одржан је спортски дан. За ученике млађих разреда организован је полигон, а ученици старијих разреда уживали су у активностима са лоптом.

Истог дана, представници школе присуствовали су свечаном пријему код господина Дејана Матића, председника Градске општине Земун. Ученици Аида Алија 4/2 и Данијел Филеп 8/3 рецитовали су у склопу кратке приредбе која је том приликом приређена. Након приредбе додељене су награде са ликовног конкурса „Да право свако- дете ужива лако“, у организацији Пријатеља деце Земуна. Награде су освојили представници школе:

  1. групни рад ученика 2/1
  2. заједнички рад развојне и припремно предшколске групе
  3. Лара Новаковић 7/1
  4. Милутин Димитријевић 7/1

У четвртак, 10.10.2019. одржан је Час цртања, чијом реализацијом  су ученици истакли значај права и толеранције у школи. Групни радови, тимски рад и допринос дечјег стваралаштва у образовању од непроцењивог су значаја за развој сваког појединца.

Најслађа завршница овогодишње Дечје недеље била је приредба у част пријема првака у Дечји савез, која је у петак, 11.10.2019. године одржана у дворишту школе.  Првацима су прву добродошлицу пожелели најмлађи у школи, деца из развојне и припремно предшколске групе. Затим су представљене звезде програма, наши прваци, који су приредбу у своју част посебно увеличали извођењем песме на енглеском језику. У име Градске општине Земун, првацима су подељени школски ранчеви са натписом „Земунски првак“, а посебне, ручно израђене поклоне у знак добродошлице уручили су им  чланови ученичког парламента. У склопу програм учествовали су представници драмско – рецитаторске, музичке и ритмичке секције. Специјални гости, чија је појава на сцени изазвала одушевљење, била су деца из старије и припремно- предшколске групе вртића „Мали принц“, којима се посебно захваљујемо на учешћу и дружењу.

Оставите одговор