У периоду од 15.4.2024. до 19.4.2024. године, два представника наше школе су имала прилику да посете „PORKUNI KOOL“ , школу за образовање ученика са тешкоћама у развоју у Естонији, у оквиру реализације Еразмус+ КА122 пројекта: „Музика-покрет-ЗНАМ“.
Наши наставници су посматрали рад колега са ученицима, који се односи на примену музике и креативног покрета у настави. Колеге су демонстрирале и укључиле представнике наше школе у реализацију активности кроз креативни и иновативни приступ којим се подстичу социјалне вештине, интерактивно учење, генерализација знања и мотивација ученика. Музика и покрет су примењени у различитим етапама часа у циљу стимулације и релаксације.
Присуствовали су и реализацији других активности као што су: пустовање вуне, прављење естонског хлеба и путера, јога, изради костима од рециклажних материјала, модној ревији током које су уз музику и покрет приказани израђени костими.
Обишли су културне знаменитости Талина и Раквереа и на тај начин упознали природне лепоте Естоније. Захваљујемо се на гостопримству и дивној сарадњи, са жељом да се настави и кроз наредне пројекте.

Оставите одговор