Ученик петог разреда Давид Станковић је освојио прво место на ликовном конкурсу „Дај ми моћ да обасјам ноћ“, а наставник ликовне културе Небојша Степановић је проглашен за најбољег наставника ликовне културе који је учествовао на конкурсу.
Ликовни конкурс је организован поводом обележавања 50 година од почетка рада Основне школе „Миодраг Матић“ из Београда и симболично је отворен 6. октобра 2021. године када се обележава Светски дан церебралне парализе. На конкурсу су учествовали ученици основних и средњих школа, који похађају наставу према индивидуалном образовном програму 2 и деца предшколског узраста из развојних група, из целе Србије.
Проглашење награда је реализовано 3. децембра 2021. године на Међународни дан особа са инвалидитетом и у ту част је отворена двонедељна изложба радова „Дај ми моћ да обасјам ноћ“ у Галерији Дечјег културног центра Београд.
Поред победника, афирмацији дечјег стваралаштва на конкурсу је допринело учешће наставнице ликовне културе Љиљане Ђорђевић и ликовни радови следећих ученика: Теодора Крстић, Драгана Пешић, Арионета Амза, Никола Ћирилов, Кристина Алимовски, Сузана Алимовски, Димитрије Ђурић, Теодора Бранковић, Душан Петровић, Милош Брињак, Ива Палека и Али Ћерими.
Ученику Давиду Станковићу је уручена диплома за освојено прво место, таблет и прибор за бојење, а наставнику Небојши Степановићу је уручена слика уметнице Гордане Хајдин која је подржала ликовни конкурс.
Срдачне честитке ученику и наставнику ликовне културе на постигнутом успеху и изванредном ликовном изразу који се издвојио у конкуренцији од 186 изражајних и маштовитих дечјих радова.
Посебно се истиче радост и понос колектива поводом признања да су посвећеност, креативност и ентузијазам мотивациона инспирација у свакодневном и стваралачком раду са нашим ученицима.

Оставите одговор