20.априла 2016. ученици и запослени у ОШ ”Сава Јовановић Сирогојно”, уз присуство и подршку драгих пријатеља, донатора, сарадника, родитеља, пензионера, медија.., прославили су 50 година од оснивања школе.
Свечаност је одржана у дворишту- Исцелитељском врту, чијем је отварању посвећен део програма. Приредба је отворена школском химном, а затим се присутнима обратио директор Салим Горанац, који је након краћег осврта на педесетогодишњи рад школе уручио захвалнице компанијама и појединцима који су допринели њеном развоју у школској 2015/16.години.
Прва захвалница уручена је почасној гошћи свечаности, Драгици Николић, чија је Фондација донирала изградњу и опремање школског дворишта- Исцелитељског врта. Чланови Фондације на дан школског јубилеја, уочи саме свечаности, поставили су таблу којом је свечано отворен Исцелитељски врт.
Захвалнице су додељене и следећим компанијама и појединцима који су допринели развоју наше установе у школској 2015/16.години:
Компанија „Кнез петрол“,
Raiffeisen банка,
Општина Кучево,
Предузеће“Рудар интернационал“
Хуманитарна организација „Божидар Бошко Костић“,
Компанија „PXD sistem“,
„ЗЕН АРТ“ студио за дизајн,
Средња школа за информационе технологије ITHS,
Факултет примењених уметности,
„SOCIETE GENERAL“ банка,
госпођа Славица Кезуновић,
господин Миле Брежанчић,
господин Марко Ћулум,
господин Мирослав Лазовић.
Необичан, јубиларни програм свечане приредбе, који је био сачињен од плесних и певачких тачака у којима су учествовали и ученици и запослени школе, својим наступима увеличали су и специјални гости, чланови Друштва „Фолклор Србија“ и ученици Средње музичке школе „Коста Манојловић“ из Земуна.
Свечаност је обележила предивна атмосфера, јаки утисци и емотивне реакције свих присутних у сунцем окупаном врту тог поподнева.
Завршна тачка била је посебна, јер су је заједно са домаћинима извели и гости. Држећи се за руке и певајући „СВИ ТРЕБА ДА ЗНАЈУ ШТА ДРУГАРСТВО ЗНАЧИ, ЗАЈЕДНО СМО ЛЕПШИ, ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ…“, велико коло насмејаних лица директно из свог центра- срца, пустило је велико црвено срце са бројем 50 небу под облаке.

Оставите одговор