Међународни дан борбе против вршњачког насиља

У организацији Тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, а у сарадњи са нашим ученицима, наставницима и стручним сарадницима, шароликим програмом и на разним местима обележили смо Међународни дан борбе против вршњачког насиља.

Тим поводом организоване су следеће активности у матичној школи и подручним одељењима:

  • 01.2021. године у матичној школи одржана је ликовна радионица “Пронађи прави начин да…”. У овој радионици учествовали су ученици старијих разреда, који су, подељени у три радне групе, слушали и дискутовали о задатим конфликтним ситуацијама које су им изложене, а након тога дате ситуације представљали кроз ликовни израз. Тако је настало много заиста лепих радова, а кроз разматрање ових ситуација, заједно смо дошли до многих корисних и значајних закључака.

  • 01.2021. године, у подручним одељењима, у насељима Јакову и Добановцима, одржана је још једна ликовна радионица у којој су ученици имали задатак да представе пожељне и непожељне облике понашања. Радови, представљени веома интересантном перспективом наших ученика, обележени  су зеленим (позитивним) и црвеним (негативним) смајлићима, као пожељни (зелени) и непожељни (црвени) облици понашања.

  • 24.2.2021. године у школском дворишту матичне школе, одржана је дружионица под називом “Игром против насиља”. У овој активности учествовали су ученици и млађих и старијих разреда. Актуелна је била прича  о Дану розих мајица, иза које се нанизало неколико занимљивих тимских игара. Деца су носила розе мајице, шалове, капе, све симболичне детаље који су им били на располагању… Наредног дана (25.02.2021.), све што су овом приликом научили, ученици су преточили у један заиста леп колаж и израдили пано посвећен Дану борбе против вршњачког насиља.

Тим за заштиту од дискриминације,
насиља,злостављања и занемаривања

Оставите одговор