Супруга кинеског председника, у друштву Драгице Николић, 18.6.2016. посетила је школу. Придружила се ученицима који су певали на кинеском.
Био је ово део племените мисије прве даме Кине, по којој је препознају у целом свету.
Деца су је, кад је у друштву Драгице Николић, супруге председника Србије, стигла у школу, дочекала хорском песмом на кинеском. Једном новијом, лаганих стихова и другом која се у Кини певала и у давним, далеким временима: о птици којој је природа ускратила крила, а она желела да се вине високо, путем свог одлазећег јата.
Пенг Лијуан се придружила маленом хору и са децом запевала песму коју је некада и сама певала. Емоције су биле готово опипљиве.
Супруга кинеског председника донирала је нашој школи 20.000 евра за опремање сензомоторног кабинета.
Овај кабинет је од виталне важности за децу која пате од различитих ометености у развоју менталног система.
Дечји програм трајао је дванаест минута. Уз кинеске песме, гошће су саслушале и четири – на српском. Најснажнија порука, заправо химна малишана „Деца су украс света“ и ова значајна посета одјекнуле су у истом сату – до Пекинга.
Салим Горанац директор шкопе: срећни смо, све што смо показали било је на понос наше деце, школе и нашег града. Захвални смо на овој дивној посети. За нас, запослене у овој школи, за родитеље деце, ово је нови подстрек да унапредимо ову нашу заједничку исцелитељску оазу у којој су уточиште нашли другачији од других – деца која теже да буду прихваћена и поштована као сва деца света.

This Post Has One Comment

  1. Natasa Selic

    Drage kolege,
    Predstavili ste se na najlepsi nacin I ponosni smo sto ste pored svoje lepe skole reprezentovali na dostojan nacin i nasu struku.
    Iskrene cestitke direktoru I kolektivu .
    Natasa Selic I kolektivu OS „Anton Skala“

Оставите одговор