19.5.2016. одржана је друга по реду, већ традиционална манифестација „Шта све умем, шта све знам“, чији су организатори ОШ „Сава Јовановић Сирогојно“ и Удружење „Дај ми руку“.
Многобројни садржаји били су подељени у две целине.
На креативним штандовима са продајно-изложбеним и радионичарским карактером преносила су се необична искуства о : пустовању вуне, опанчарству, корпарству, ткању, изради свећа, цртању, изради магнета, показивача за књиге, сова од тканине и папира, прављењу посластица, изради необичних посуда, декупажа, оригамија, корисних и занимљивих дидактичких средстава…
Имали смо част да ове године разменимо знања и искуства са гостима излагачима- Основном школом“ Душан Дугалић“ и Домом за децу Звечанска.
Посебан утисак оставили су родитељи наших ученика, који су укусним и прелепо декорисаним посластицама на свом слатком штанду, као и својом непосредношћу и ведрим духом очарали све присутне.
Другу целину манифестације обележио је музичко-сценски програм богатог садржаја.
Уз ритмичке игре у којима су плесали и ученици и наставници, одржана је и модна ревија под покровитељством компаније „C&A“.
У улози специјалног госта, наступио је хор „Хоркестар“, чијом члановима се, на велико задовољство публике, није журило да напусте сцену.
Атмосферу је на посебан начин зачинила шармантна мајка ученице школе Валерија Мајус Маринковић, која се опробала и показала изузетно успешном као водитељ и координатор програма.
На крају програма, трочлана комисија формирана од гостију манифестације одабрала је:
* родитељски Слатки штанд као „НАЈВЕСЕЛИЈИ ШТАНД“;
* штанд Дома за децу Звечанска као ШТАНД „НАЈВРЕДНИЈЕ РУКЕ“ и
* штанд Основне школе“ Душан Дугалић“ као „НАЈКРЕАТИВНИЈИ ШТАНД“.
Директор школе доделио је дипломе и уручио награде за одабране категорије.
„НАЈВЕСЕЛИЈИ ШТАНД“награђен је са пет третмана у сланој пећини, ШТАНД „НАЈВРЕДНИЈЕ РУКЕ“ слатким пакетом, а „НАЈКРЕАТИВНИЈИ ШТАНД“ корпом са воћем.
Манифестација је завршена обиласком школе и Центра за едукацију, терапију и рехабилитацију.
Гости манифестације били су: Општина Земун, Привредна комора, Туристичка организација, Академија Филиповић, Институт за биолошка истраживања, Плесна асоцијација, Удружење „Смешак“, Основна школа “Петар Кочић“, Основна школа “Вељко Рамадановић, Основна школа “Зага Маливук“, Основна школа “Соња Маринковић“, Основна школа “Антон Скала“, Основна школа “Бранко Радичевић“, Основна школа “Драган Ковачевић Херцог“, Основна школа “Горња варош“.
Свим гостима захваљујемо на дивном дружењу.
РТС-у и Радио Београду захваљујемо на медијској подршци.
Посебну захвалност дугујемо донаторима овогодишње манифестације: компанији „IDEA“,Удружењу „Смешак“и компанији „C&A“.


 

This Post Has 2 Comments

  1. Marko

    Svaka cast, steta sto ovakvih manifestacija nema vise, ili da su postojece barem cesce, bravo!

Оставите одговор