Диван дан је освануо данас. Није шала. Тек што је прошао први април, шале и смех који са собом носи, освану једнако шарен, неба плавог као море, весео дан – Светски дан особа са аутизмом.
На почетку пролећа, у јеку буђења природе, животиња и људи… У време када смо сви полетни, распевани и весели, када нас сунчеви зраци разгаљују и маме на покрет и акцију – застанимо на тренутак! Сетимо се зашто је други април лепши и посебнији дан од осталих дивних, пролећних, веселих дана. Није тешко. Један од разлога, крупан, глобални, признат широм планете јесте то што тада прослављамо, обележавамо, означавамо дан посвећен особама толико посебним, разноликим, специфичним и необичним – особама са аутизмом.
Ученици наше школе, у пратњи своје наставнице, обележили су овај дан у Установи за децу и младе у Сремчици, узевши учешће у ликовној радионици посвећеној баш овом дану. Дружећи се са другарима, у веселој атмосфери, били су креативни и цртањем занимљивих цртежа у којима је симболично преовладавала плава боја дали су свој допринос обележавању Светског дана особа са аутизмом. Они су уживали, а надамо се да ћете и ви у делићу атмосфере који вам у прилогу преносимо.
Тест уредила: Сара Ђорђић, дефектолог

Оставите одговор