Дана 29.9.2017. године наши ученици су учествовали  на манифестацији ,, И ја сам дете са ове планете“  и представили су се са две тачке : Ишли смо у Африку и Заклео се бумбар.


У понедељак 2.10.2017. приредбом поводом пријема првака у Дечји савез отворено је овогодишње обележавање ,,Дечје недеље“. Уживали смо у програму који су припремили наши ученици у сарадњи са својим наставницима. У веселом расположењу уживали смо заједно са гостима из вртића ,,Браћа Абафи“ који су за нас припремили тачку ,,Чоколада“.

Истог дана у подручном одељењу у Сурчину одржана је радионица на тему „Моје право је да се храним здраво.  Ученици су кроз конкретне ситуације истицали своја права и наводили обавезе.
Посебно смо истакли право на здраву исхрану и здраву средину. Затим су ученици сликовито приказали права која сматрају најбитнијим. На крају, свако је објаснио шта је нацртао и поставио
је рад на пано.

У уторак  3.10.2017. године одржана је инклузивна ликовна дружионица на тему „Слободно ликовно изражавање“ у школском дворишту подручног одељења у Јакову. Деца су уживала у разноликим и занимљивим цртежима, а сам рад је праћен игром и песмом како би прваци уживали у свом школовању.

У среду 4.10.2017. године  одржана је ликовна радионица под називом ,,Моји другови свих генерација“ .  Дружење је пратила игра и музика а наши ученици су имали прилику да игру наставе у школском дворишту.  Тога дана у дворишту школе један час био је посвећен спортским активностима. У пријатној атмосфери деца су уживала у друштвеним активностима и играма.

Дана 4.10.2017. године ученици подручног одељења у Јакову заједно са својим другарима из школе Вожд Карађорђе посетили су Етно кућу у Јакову и тако се упознали са обичајима народне традиције. Спојили су лепо и корисно. Своје дружење су завршили играма у песку.

4.10.2016. присуствовали смо  свечаном пријему код председника Градске општине Земун господина Дејана Матића,у организацији „Пријатеља деце Земуна“.  Ученик Борис Емини је учествовао у програму извевши рецитацију :“Здраво прваци“,а ученица Ружица Михајловић је извела рецитацију :“Школско звонце“.

Традиционално, у среду 4.10.2017. деветнаест ученика, у пратњи родитеља, било је на Сусрету пријатељства, у оквиру манифестације Радост Европе, у Дечјем културном центру.

Дана 5. 10. 2017. године ученици подручног одељења у Јакову заједно са својим другарима из ОШ“ Вожд Карађорђе“из Јакова учествовали су спортској дечијој олимпијади у „Фан парку“ у Бечмену. Низ прелепих спортских активности као што су скакање у џаковима, надвлачење конопца, ударање чуњева били су приуштени деци. Деца су уживала у свим спортским активностима и дружењу са својим вршњацима.

 
У оквиру Дечје недеље 6. 10.2017. одржана је инклузивна дружионица у ОШ“ Сутјеска“ под називом „Наши мостови су наше игре“ у којој су, као равноправни партнери у игри, учествовали и родитељи ,који су сасвим спонтано започињали и водили игру  у коју су се ,исто тако спонтано , укључивала деца.

Обележавање Дечје недеље завршили смо у петак, 6.10.2017. дружењем са Љиљаном  Наномир и Драгољубом Станковићем, песницима, и Милошем Радосављевићем Шомијем, гитаристом. Гости су говорили стихове својих песама за децу, а гитариста је свирао и певао песме  за децу које је написао и компоновао. Ученици су рецитовали песме о ђацима првацима и јесени и одглумили скеч „Сусрет: да се упознамо“. Сусрет смо завршили весело, распевано и разиграно извођењем песме „Ивин воз.

 

Оставите одговор