У среду, 2.XII, школа је угостила студенте са Едукацијско-рехабилитацијског факултета у Тузли, предвођене професорком др.Медином Вантић-Тањић.
У току своје једнодневне студијске посете стиденти друге и треће године били су у прилици да се упознају са начином рада, опремљеношћу, људским и осталим ресурсима школе.
Након срдачне добродошлице, размене поклона и потписивања Протокола о сарадњи између школе и факултета, наши гости су одгледали тридесетоминутни репрезентативни филм о школи, као наговештај онога што ће гости видети.
У обилазак школе студенте смо повели у групама. Најпре су се упознали са начином рада у настави у оквиру старијих и млађих разреда, а затим и са могућностима и постигнутим резултатима и успесима ученика. Студенти су показали велико интересовање за рад наших дефектолога и за наставна, дидактичка и остала средства која су користили у настави.
Обиласку рехабилитационог блока у приземљу школе приступило се са посебном пажњом и интересовањем. Након обилазака слане пећине, сензорене собе, сензомоторене собе, собе за говорно-језичке поремећаје и квантне собе гости су обишли и школско двориште уређено као сензомоторно- исцелитељски врт и спортски терен.
У разговору након обиласка, у зборници школе, примећено је велико задовољство код гостију оним што су видели.
Професорка др. Медина Вантић-Тањић, након исказане захвалности школи, похвалила је рад школе и запослених и приметла да, услова које ми имамо у школи, готово да нема у региону. Такође је позвала директора и чланове колектива у узвратну посету.
Директор школе г-дин Салим Горанац прихватио је позив за узвратну посету, а позвао је и студенте да своју стручну праксу, уколико желе, могу да обаве код нас.
Захваљујемо професорки Медини и студентима што су нам указали част и обишли школу. Ми смо се здушно залагали да оставимо утисак добрих домаћина. Испратили смо госте уз речи : “ХВАЛА, ДИВНИ СТЕ, ДО СКОРОГ ВИЂЕЊА…“

Оставите одговор