У понедељак, 3.10.2016. деца су се дружила са Благојем Рогачем, песником за децу. Било је рецитовања, аплауза, одгонетања загонетки у песмама. Широки осмеси госта, деце и наставника били су доказ лепог заједнички проведеног времена.


Истог дана, у подручном одељењу у Јакову одржана је инклузивна дружионица на тему „Кутија жеља- кутија страха“.  Деца су у пријатном амбијенту и опуштеној атмосфери исказивала своје жеље и своје страхове записујући их на папирима, које су касније убацивали у израђене кутије. Дружионица је била испуњена смехом и весељем, а појавило се и мноштво идеја за могуће начине превазилажења страхова, као и за начине на које се могу испунити неке жеље.

 
У уторак, 4.10.2016. у ликовном кабинету одржан је Јавни час цртања на тему „Моја игра“. Ученици су, радећи различитим ликовним техникама, открили делић своје игре, а на крају су сви заједно одиграли једну од омиљених- ШКОЛИЦУ!

Истовремено, у подручном одељењу у Јакову одржана је дружионица на тему „Сликање у школском дворишту“, из које се изродило мноштво лепих цртежа у којима преовладава жеља за дружењем.

У среду, 5.10.2016, у организацији „Пријатеља деце Земуна“, присуствовали смо  свечаном пријему код председника Градске општине Земун, господина Дејана Матића,. Ученик Никола Мирић је учествовао у програму извевши рецитацију :“Доручак пред школу“,а ученица Ружица Михајловић је извела рецитацију :“ Првак „.

Тога дана у дворишту школе један час био је посвећен спортским активностима, а у подручном одељењу у Јакову одржана је инклузивна дружионица на тему „Играмо друштвене игре“, где су деца, кроз различите друштвене активности и игре, уживала у пријатној атмосфери и такмичарском духу.

У подручном одељењу у Батајници одржана је хуманитарна акција“Деца деци“.

 
У четвртак, 6.10.2016. у подручном одељењу у Јакову одржана је дружионица “Рад са лишћем“. Ова дружионица подарила је много прелепих јесењих радова, а изродиле су се и идеје за реализацију наредних дружења.

У подручном одељењу у Батајници, у дворишту школе „Бранко“ Радичевић “ одржано је „Цртање на бетону“.

У петак, 7.10.2016. одржана је приредба поводом пријема првака у Дечји савез. У препуној свечаној сали, где су сва деца плесала истовремено, издвајали су се другари у белим кошуљама, са крунама на главама- наши прваци. Њихову свечаност увеличали су гости из две предшколске групе, из вртића „Браћа Абафи“ и из вртића „Мали принц“. Дружење је било фантастично. Временски услови покварили су идеју да цела свечаност буде одржана у школском дворишту, али је са нашим драгим гостима постигнут договор о скором виђењу и заједничком уживању у садржајима које пружа наше двориште.

Последњег дана Дечје недеље, у подручном одељењу у Јакову, одржана је и дружионица на тему“Покажи шта знаш“. Неко је себе видео као певача, неко као глумца, неко као жонглера…

Ученици подручног одељења у Батајници присуствовали су приредби поводом пријема првака у Дечји савез.

Оставите одговор